2015 har i særdeles stået i én tings navn: dovenskabens. Der har for mit vedkommende været al for meget fjernsynskiggeri og al for få gåture i naturen. Ligeledes har der været al for meget take-away og al, al for lidt hjemmelavet mad. Lige netop det sidste har jeg det rigtig dårligt med, for alle ved jo, at take-away og fastfood er hamrende usundt! Ikke kun på grund og kalorie- og fedtindholdet, men også på grund af alle E-numrene. Ved hjemmelavet mad ved man i det mindste selv, hvilke råvarer man bruger og hvor sunde/usunde de er. Men nu skal det være slut – som alle ved kræver et nyt år et nytårsforsæt eller to, og jeg har fundet mine.

Nytårsforsæt

Mit nytårsforsæt er som så mange andres, at leve sundere. Men jeg har ikke brug for at leve sundere i den forstand at jeg skal ud at løbe 5km hver dag, eller at jeg kun må spise kål og absolut ingen kulhydrater få. Jeg tror ikke på den slags nytårsforsæt, jeg tror ikke engang på den slag slankekure. I stedet skal mit nytårsforsæt handle om ærlig mad. Når jeg siger ærlig mad tænker jeg ærlig i den forstand at det er hjemmelavet, så jeg selv har styr på, hvad der kommer i og hvad der bestemt ikke kommer i. Nogle gange har jeg overvejet at begynde på LCHF-kuren, for selv der findes der en opskrift på en LCHF mørbradgryde, men jeg tror nu, at hjemmelavet mad må være nytårsforsæt nok for mig i år. Dog har den LCHF mørbradgryde givet mig vished om at jeg ønsker at starte min kur ved at fokusere på at lave ærlige gryderetter (se her) og andre simreretter. Jeg tror jeg vil starte med en almindelig mørbradgryde, men jeg har også fundet en mørbradgryde opskrift der handler om en eksotisk mørbradgryde http://www.hurtigmums.dk/moerbradgryde/.

Anbefalede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *